Reiki

Reiki is een alternatieve behandelingsmethode die gericht is op het bevorderen van ontspanning, balans en welzijn. Het woord “Reiki” komt uit het Japans en betekent “universele levensenergie”. Het is gebaseerd op het idee dat er een universele energie is die door alles en iedereen stroomt. Reiki wordt toegepast door middel van handoplegging, waarbij ik mijn handen op bepaalde posities op of boven het lichaam van de ontvanger legt. Het doel is om de energiestroom in het lichaam van de ontvanger te herstellen en blokkades op te heffen, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De beoefening van Reiki is gebaseerd op het principe dat energie kan worden overgedragen van de beoefenaar naar de ontvanger. Reiki wordt ook wel beschouwd als een holistische benadering, omdat het lichaam, de geest en de spirituele aspecten van een persoon worden behandeld.  Het wordt vaak gebruikt als een vorm van complementaire therapie om spanningen en stress te verminderen, de energiebalans te herstellen en een gevoel van diepe ontspanning te bevorderen. Veel mensen melden dat ze na een Reiki-sessie een gevoel van rust, kalmte en algemeen welzijn ervaren.

Reiki wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder:

Ondersteuning bij fysieke klachten – Reiki kan worden toegepast bij verschillende fysieke klachten, zoals pijn, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en andere lichamelijke ongemakken. Verder kan het worden toegepast als aanvullende ondersteuning bij ziekte, letsel of postoperatief herstel. Het kan helpen om het lichaam in balans te brengen, het immuunsysteem te versterken en het genezingsproces te bevorderen.

Emotioneel welzijn – Reiki kan helpen om emotionele onevenwichtigheden aan te pakken, zoals angst, depressie, verdriet of andere negatieve gevoelens. Het kan een gevoel van rust, emotionele stabiliteit en innerlijke genezing bevorderen. Verder kan het helpen om een gevoel van balans, kalmte en innerlijke vrede te creĆ«ren.

Stressvermindering – Reiki wordt vaak gebruikt als een effectieve methode om stress te verminderen. De ontvanger kan een diepe staat van ontspanning ervaren, waardoor de spanning in het lichaam wordt losgelaten en de geest tot rust komt.

Chakra-balancering – Reiki richt zich op het in balans brengen van de energiecentra in het lichaam, ook wel chakra’s genoemd. Door de energiestroom in de chakra’s te harmoniseren, kan Reiki helpen bij het bevorderen van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn.

Innerlijke groei en bewustwording – Door Reiki regelmatig te ontvangen, ontwikkelen mensen vaak een dieper begrip van zichzelf, hun emoties en hun levensdoelen. Het kan dienen als een instrument voor persoonlijke groei, bewustzijn en spirituele ontwikkeling.

~ Reiki ontvangen ~

Wil je voorafgaand aan / of ter afsluiting van een Inner dance sessie een Reiki behandeling van 30 minuten ontvangen?

Stuur dan een bericht naar dominique.van.west@gmail.com

   

Hoewel sommige mensen positieve effecten ervaren van Reiki, is het belangrijk op te merken dat het geen vervanging is voor medische behandeling. Het wordt vaak gebruikt als aanvulling op reguliere medische zorg om het algemene welzijn te bevorderen.